22 Temmuz 2016 Cuma

Paris'te Ara Sokaklar

Çevremde ki çoğu kişi yolunu mutlaka Paris'e düşürmüştür.
Sacre Couer'de merdivenlerde oturmuş, Notre Dame kilisesinin ihtişamına kapılmıştır ama bir Parisli gibi dolaşıp Parisli gibi alışveriş yapmak herkes'e kısmet olmaz herhalde.
Bu Parise kaçıncı gelişim bilemedim 7-8...10? Bir ara soğumuştum kendisinden...
pis sokaklar uçuk otel fiyatları ve minicik odalar...
Bu sefer öyle olmadı ama kendini tekrar sevdirdi bana.
Madeline de Hotel des Comedies'de kaldık, yeri çok merkezi, odalar yenilenmiş tertemiz,  normal büyüklükte. Kahvaltı almadık hemen köşede pastane varken gerek duymadık.
Iş gezisi olduğundan sadece akşam üzerleri ve 1 boş günümüz vardı.
ilk gece gelenek bozulmasın diye Fuxia'ya yürüdük, yemekler vasattı en güzel şey yemek öncesi içtiğimiz Bellini idi.
Ertesi akşam ise Saint Germen'de bulunan Relais de L'Entrecote a gittik. Isminden de anlaşılacağı gibi antrikot yemek için.
Kapıda kuyruk olan ama nasıl oluyorsa hızla ilerleyen bu restoranda, tek çesit yemek var: önden salata-hardal soslu, arkasındanda nasıl pişmesini istediğinizi önden belirttiğiniz etiniz. Et dilim dilim kesilmiş ve soslu servis ediliyor, yanında harika patates kızartması, tabağınızdaki bitince tekrar geliyor. Daha fazla beklemeyin.2 defada porsiyon tamamlanıyor. Yanında kırmızı şarap ve arkasından gelen tatlıyla harika bir akşam yemeği olabiliyor, daha önce denemediyseniz mutlaka deneyin... Turistik olduğ kadar lokalde bir yer. Masaların yarısı yerel insanlarla dolu.
Çıkışta hemen üst sokaktaki dünyanın belki de en çok bilinen ve zamanında çoğu edebiyatçının gözdesi olduğu söylenen 'Cafe de Flore' de bir kahve içip geceyi sonlandırmayı da unutmayın.
Son günümüzde ise otel çevresinde azıcık dolanalım dedik ve 2 adım ilerdeki dar pasajı andıran sokağa girdik 'Rue Royal' hatta Baby Dior tam adresi "25 Rue Royal' .
Daha önce hiç girmediğim bu sokakta yerel ama lüks bir cafe-restaurant bulunuyor ve öğlenleri siyah kemik gözlükleriyle ve Dior, Chanel poşetleriyle iş arası alışveriş yapmış Fransızlar oturuyor. Dünyanın en ünlu Fransız markaları bulunan bu sokakta sadece vitrine bakıp, bir kadeh bellini ile bile günü geçirebilirsiniz.
Bir gittiğinizde mutlaka uğrayın...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder